0

Waarom vrouwen zo graag hoge hakken dragen

hakken

Hoge hakken zijn onpraktisch, je kunt er geen hele avond op staan en ze zijn slecht voor je rug. En zo zijn er nog wel meer nadelen van schoenen met hoge hakken te bedenken. Toch heeft elke vrouw minstens één paar hoge hakken in de kast staan, en zijn ze niet weg te slaan uit het modebeeld. Dat heeft voor een deel te maken met ijdelheid: het ziet er gewoon mooi uit, zeker onder een rok of een jurk. Maar er is nog een andere reden…

Als we jou vragen naar het verband tussen hoge hakken en seks, dan denk je waarschijnlijk aan het denkbeeld dat hoge hakken je een sexy, aantrekkelijke uitstraling geven en dat veel mannen vrouwen op hoge hakken sexier vinden dan vrouwen op platte schoenen. In het Engels worden schoenen met torenhoge hakken niet voor niets ook wel eens ‘fuck me shoes’ genoemd. Maar er is nog een ander verband tussen hoge hakken en seks.

Hoge hakken geven een fijn gevoel

Hoge hakken hebben namelijk een effect op je bekken: als je schoenen met een hoge hak draagt, wordt je bekken namelijk een beetje gekanteld. En wel op dezelfde manier als wanneer je een orgasme beleeft. Dat geeft dus een fijn gevoel. Daarbij geldt: hoe hoger de hak, hoe fijner het gevoel.

Maar voordat je nu besluit om dus alleen nog maar superhoge hakken te dragen, moeten we je wel even waarschuwen: doordat je zo’n fijn gevoel aan die schoenen overhoudt, zul je minder gaan genieten van je ‘echte’ orgasmes, de orgasmes dus die je beleeft tijdens de seks. Het blijft dus een beter idee om je hoge hakken regelmatig af te wisselen met platte schoenen. Krijgen je voeten en je rug tenminste ook weer even rust.

En ben je nog op zoek naar een paar sexy schoenen met mooie hoge hakken? Kijk dan ook eens in onze webshop!