0

Hoe werkt het printproces van de 3D dildo?

3D printer

De 3D dildo wordt door middel van een “Fused Deposition Modeling” proces (ook wel bekend als 3D Printen) gemaakt. Voor elke geproduceerde 3D dildo wordt een digitaal 3D model op maat gemaakt. Deze 3D modellen worden vervolgens digitaal in honderden plakjes verdeeld.

Laag voor laag opbouwen

De 3D printer bouwt vervolgens een voor een deze laagjes weer op door een plastic draad van ABS te smelten en door een kleine “nozzle” te persen. Met een lijntje van 0.35 mm breed wordt elke laag ingevuld. Wanneer er een laag af is, beweegt de grondplaat 0.35 mm omlaag en wordt de volgende laag gemaakt.

Vereisten voor het printen

Om de 3D dildo te kunnen maken zijn er een aantal dingen nodig voordat het model goed uit de printer komt. Er is een 3D model nodig dat een exacte kopie is van de te printen dildo. Deze wordt gemaakt op basis van de zogenoemde Configurator. Dit 3D model moet helemaal gesloten zijn, als een massief object. Vervolgens wordt de wanddikte van de 3D dildo bepaald. Dit is na veel testen vastgesteld op ongeveer 3 mm. De wanddikte wordt helemaal opgevuld, de holle ruimte binnen de wanden wordt met een luchtig maar sterk patroon opgevuld. Dit geeft de 3D dildo extra sterkte en vermindert tegelijk het verbruikte materiaal, ook is dit nodig om de top van de 3D dildo te kunnen printen.

Daarna wordt een ondersteunende structuur gegenereerd, dit is een soort ‘steigerwerk’ dat nodig is tijdens het printen. Het ondersteunt namelijk de delen van de 3D dildo die naar buiten overhangen tijdens het printproces. Het ‘steigerwerk’ kan er, na voltooiing van de print, gemakkelijk met de hand afgebroken worden.

Het echte printen

Wanneer dit allemaal klaar is kan de printer opgewarmd worden en daarna kan het printen beginnen. Na vier tot acht uur (afhankelijk van de configuratie) is de 3D dildo klaar voor de volgende stappen in het productieproces.

Wanneer het printproces klaar is wordt de ondersteuning structuur handmatig verwijderd en de restanten hiervan weg geschuurd. Vervolgens wordt de 3D dildo voorbereid voor de volgende fase van het proces, het “glad dampen”.

Het kunststof ABS lost op in aceton. Om de laagjes structuur van het printproces weg te werken wordt de 3D dildo met een aceton damp behandeld. Een paar (5-10) ml aceton wordt in een gesloten pan verwarmd tot het kookpunt (+/- 56 graden).

De damp werkt binnen 5 min in op het ABS en trekt de laagjes structuur glad. Na het dampproces is het oppervlak van de 3D dildo erg zacht, het kan nu niet worden aangeraakt. Na minimaal 2 uur drogen in de open lucht is alle aceton vervlogen en is het ABS weer uitgehard.

Een veilige laag siliconen

Tot slot wordt de 3D dildo nog bedekt met een coating van 2 componenten Silicone. Om snel te kunnen werken wordt de 3D dildo opgehangen zodat deze rond kan draaien. De 3D dildo wordt bedekt met een laag van ongeveer 1mm dik door het er met een kwast dik op te smeren en te laten uitlopen. Het gebruikte Silicone is 10 minuten verwerkbaar.

Na 6 uur drogen is het Silicone uitgehard en is de 3D dildo hygiënisch te gebruiken.

Bestel de 3D dildo hier.