0

Pikante foto's maken

sexy foto

Sommige stellen vinden het spannend om pikante foto’s van elkaar te maken. En aangezien tegenwoordig eigenlijk iedereen wel beschikt over een digitale fotocamera, of dat nu een ‘echte’ camera is of de camera op een mobieltje, zijn er steeds meer mensen die ermee beginnen te experimenteren. Lijkt het jou ook wel wat? Houd dan rekening met de volgende do’s en don’ts!

Do’s:

Pikante foto’s draaien om meer dan sexy poses en naakte lichaamsdelen. Trek dus een spannend lingeriesetje aan of gebruik attributen om je foto extra spannend te maken.

Liever niet met je gezicht op de foto? Probeer dan eens een close-up. Zorg er wel voor dat het gefotografeerde lichaamsdeel herkenbaar is, er is natuurlijk weinig pikants aan een ondefinieerbare ronding of een wazig kiekje. En fotografeer ook minder voor de hand liggende, maar wel heel erotische plekjes, zoals de achterkant van je hals of je onderrug.

Zorg voor sfeerverlichting. Pikante foto’s komen meestal niet goed tot hun recht bij daglicht of TL-verlichting. Maar zorg ook dat het niet te donker is, er moet natuurlijk wel wat te zien zijn!

Don’ts:

Foto’s maken waar de ander zich niet bij op zijn of haar gemak voelt. Het moet wel voor jullie allebei leuk blijven. Wil de ander dus liever niet bloot op de foto, accepteer dat dan en fotografeer hem of haar met kleren aan. Dat kan ook heel sexy zijn!

Je druk maken om vetrolletjes of andere onvolkomenheden. Als je je door je partner laat fotograferen, vertrouw er dan op dat hij of zij je mooi en sexy vindt zoals je bent. Waarom zou hij of zij je anders op deze manier willen fotograferen?

Een hele grote don’t: pikante foto’s van je partner delen via internet. Zelfs niet via de mail. Internetverbindingen zijn nu eenmaal niet altijd even veilig, en de kans dat je foto’s straks voor iedereen zichtbaar zijn is dus zeker aanwezig. Zelfs Snapchat is niet meer veilig

Liever professionele foto’s?

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om professionele foto’s van jezelf te laten maken, bijvoorbeeld om cadeau te doen aan je partner. Of, ook leuk: een professionele erotisch getinte fotoshoot van jullie samen… Bespreek dan wel van tevoren met de fotograaf wat jullie wensen zijn. Niet alleen ten aanzien van de foto’s, maar ook als het gaat om de publicatie ervan. De meeste fotografen zullen niet zonder toestemming jouw foto’s online plaatsen, maar juist omdat iedereen tegenwoordig kan beschikken over een digitale camera en een website, is het wel belangrijk om hierover vooraf duidelijke afspraken te maken.

Maar het allerbelangrijkste bij het (laten) maken van pikante foto’s van jezelf of van jullie samen, is natuurlijk dat je er plezier aan beleeft. En reken maar dat het leuk is om een dagje voor fotomodel te spelen en de resultaten later lekker samen terug te kijken… Geniet ervan!

Foto door Dennis Schaeffer, Creative Commons License via Flickr