0

Is het wel veilig?

dildo materialen

Bij het 3D printen zijn de mogelijke materialen nauw verbonden met de keuze voor het type 3D printer. Omdat er aan een dildo strenge eisen zijn ten behoeve van de materiaal eigenschappen en mogelijke coatings, is er gekozen voor het FDM (Fused Deposition Modeling) proces. Dit proces is ook wel bekend van de 3D-Printers die consumenten kunnen kopen. Hierbij is het mogelijk om in een aantal verschillende kunststoffen te printen zoals o.a. PLA en ABS. Dit zijn “gewone” kunststoffen die in tal van andere huishoudelijke producten gebruikt worden. Bij andere printprocessen worden vaak bijzondere kunststoffen gebruikt met allerlei toevoegingen om het printen mogelijk te maken of te verbeteren.

Gebruik van PLA of ABS

PLA heeft als voordeel dat het gemakkelijker te printen is omdat het een laag smeltpunt heeft en dus minder last heeft van thermische vervorming. Het is echter niet geschikt voor een dildo omdat het een biologisch afbreekbare kunststof is. ABS vereist dat een printer een verwarmde grondplaat heeft, deze blijft constant rond de 100 graden om het kromtrekken van de te printen objecten tegen te gaan. Daarnaast heeft ABS als voordeel dat het middels een aceton damp behandeling geheel glad af te werken is. Ten slotte is ABS niet afbreekbaar en zijn er tal van coatings die hierop hechten. De keuze is daarom gevallen op ABS als materiaal voor de kern van de 3D dildo. Het printen wordt uitgevoerd op een Leapfrog 3D printer, deze heeft alle benodigdheden om ABS goed te kunnen printen.

Waarom is het veilig

De dildo wordt na het printen volledig opgeschuurd en na behandeld om hem volledig glad te maken. Dit zorgt er voor dat er geen scherpe randjes, bobbeltjes of andere oneffenheden op zitten. Na deze behandeling komt er nog een extra coating in de vorm van een siliconenlaag overheen die de toy geschikt maakt voor inwendig gebruik en volledig veilig maakt. Net zoals bij andere toys adviseren we geen 3D dildo aan te schaffen als je allergisch bent voor siliconen.

Bestellen 3D dildo

Wil jij je eigen veilige 3D dildo ontwerpen en bestellen? Je kunt de 3D dildo hier bestellen