0

Ga jij dit jaar nog Halloween vieren?

halloween

Nog even en het is weer Halloween. Sommige mensen vinden deze feestdag maar onzin en zien het vooral als iets wat door ‘de commercie’ wordt aangegrepen om wat extra geld te verdienen. Maar er zijn tegenwoordig ook steeds meer fans van Halloween te vinden. Heb jij wel zin in een feestje? Dan is Halloween het perfecte excuus om weer eens alles uit de kast te trekken!

Halloween is een feestdag die traditioneel op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen, gehouden wordt. Hoewel de meeste mensen Halloween voral kennen uit Amerika, wordt het ook in andere landen gevierd, bijvoorbeeld in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. En ook in ons eigen kikkerlandje vinden steeds meer Halloweenfeesten plaats en versieren mensen hun huizen eind oktober met skeletten en pompoenen.

Amsterdam Halloween

Het bekendste en grootste Halloweenfeest in Nederland is ongetwijfeld Fox Amsterdam Halloween. Dit feest wordt komende zaterdag voor de vijfde keer georganiseerd en bestaat uit een grootse parade door het centrum van Amsterdam, met aansluitend een groot feest in het Westerpark. Aan de optocht kun je gratis meedoen, voor het feest moet je even kaarten kopen. Hoewel Halloween van oorsprong niet per se een griezelige bijbetekenis heeft, is het in Amerika wel steeds griezeliger gemaakt. En dat zie je ook terug bij Fox Amsterdam Halloween, waar het ene kostuum nog enger is dan het andere.

Natuurlijk hoef je niet per se naar Amsterdam af te reizen om Halloween te vieren. Overal in het land worden feestjes gevierd. En je kunt natuurlijk ook altijd je eigen Halloweenparty organiseren met een stel vrienden. De enige regel bij Halloween is dat je je verkleedt, verder mag eigenlijk alles… Nog een kostuum nodig? Neus dan even rond in de collectie van Mel!

Foto door Hanna Horwarth, Flickr, cc