0

Wat is het formaat van de ideale penis?

De ideale penisDe wetenschap is eruit: de grootte van de penis doet er voor vrouwen wel degelijk toe. Dat bleek onlangs uit een onderzoek waarin wetenschappers vrouwen geprojecteerde beelden van naakte mannen lieten beoordelen op aantrekkelijkheid. De man met de grootste penis werd daarbij door het merendeel van de vrouwen als meest aantrekkelijk beoordeeld.

Ook uit veel artikelen en discussies op internet blijkt dat de meeste dames waar het het mannelijk geslachtdeel betreft liever voor een maatje meer gaan, omdat ze anders niets voelen. Hoewel hij ook weer niet te groot moet zijn, omdat seks dan pijnlijk wordt. Je zou er als man nog onzeker van worden. Hoeft niet, want er is een grote kans dat je helemaal niet zo klein geschapen bent als je denkt. De gemiddelde penislengte in Nederland is namelijk 15,87 cm in stijve toestand. Als je daar een beetje bij in de buurt zit, hoef je je nergens voor te schamen.

Je penis en de rest van je lichaam

Verder is het vooral de dikte die telt, niet de lengte. De gemiddelde vagina is namelijk ‘slechts’ zo’n 8 tot 10 centimeter diep, en alleen het begin van de vagina, tot ongeveer 3 centimeter diepte, is echt gevoelig, omdat daar de meeste zenuwen bij elkaar komen. Met de gemiddelde penisdikte van 11,9 tot 12,9 centimeter zit je dus ook wat dat betreft goed.

Onzeker zijn over je penis is dus nergens voor nodig, tenzij je een heel afwijkend formaat hebt. En eigenlijk is er ook dan eigenlijk nog niets aan de hand. Uit het eerder genoemde onderzoek bleek namelijk ook dat een fors geslachtsdeel vooral aantrekkelijk gevonden werd als het in verhouding was met de rest van het lichaam. Een lange, breedgeschouderde man met een grote penis werd veel aantrekkelijker gevonden dan een kleine man met smalle schouders en brede heupen die exact dezelfde maat penis had. Er valt dus, ondanks de ‘harde resultaten’ uit de studie, uiteindelijk nog steeds weinig te zeggen over wat nu echt het ideale formaat penis is. Dat blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wat zou het toch handig zijn als we onze lichaamsdelen helemaal zelf zouden kunnen ontwerpen… Helaas kan dat niet, maar Mel Hardy lanceert the next best thing: de 3D dildo configurator. Daarmee ontwerp je zelf de ideale dildo. Lengte, dikte, formaat van de eikel en kleur zijn helemaal in te stellen naar jouw specifieke wensen – of naar die van je partner natuurlijk ;)